Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2023 13:19

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς δήλωσε τα ακόλουθα στους δημοσιογράφους: «Eχω συνοδεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα πρώτα της βήματα στους θεσμούς και θεωρώ τον εαυτό μου ένα διαχρονικό φίλο, οργανικό εταίρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή την ευρωπαϊκή της πορεία.

Με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη γνωριζόμαστε για δεκαετίες, έχουμε καριέρες λίγο-πολύ παρόμοιες και είχαμε μια συνάντηση σήμερα, πρώτη φορά που τον βλέπω με τη νέα του ιδιότητα, για να κάνουμε μια συνολική ανασκόπηση όλων των τρεχουσών ευρωπαϊκών εξελίξεων και φυσικά μιλήσαμε για το Κυπριακό και για το Μεταναστευτικό, με το οποίο θα ασχοληθούμε αργότερα σήμερα στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και με τους Υπουργούς που έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος για το πόσο θεμελιώδης, καθοριστική ήταν η επιλογή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Βλέπω μια ευρωπαϊκή Κύπρο που πατάει γερά στα πόδια της με αυτοπεποίθηση και θα είμαστε όλοι δίπλα της σε αυτή την προσπάθεια».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα, είπε: «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών χθες είναι μια σαφέστατη, ξεκάθαρη αντίληψη μιας πολιτικής ενηλικίωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, είναι μια Κυβέρνηση μετριοπαθής, η οποία κατήγαγε έναν εκλογικό θρίαμβο από το κέντρο, με επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή ορθοδοξία. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη και δείχνει ότι στο δίπολο του Ελληνισμού, Αθήνα-Λευκωσία, έχουμε ισχυρές ηγεσίες και εμβαθυσμένες πρόσφατα στη λαϊκή βούληση». 

ΡΜ/ΕΠ/ΕΧΡ