Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2018 14:01

Γραπτή δήλωση Αναπλ. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία του ΤΕΠΑΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου καθώς και τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφει το Πανεπιστήμιο στις τελευταίες αξιολογήσεις. Τα εν λόγω αποτελέσματα δημιουργούν νέες δυναμικές και επιπλέον ανάγκες οι οποίες έχουν υποβληθεί και τις οποίες η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στους σχεδιασμούς αξιοποίησης από το ΤΕΠΑΚ μεγάλου μέρους του οικισμού Βερεγγάρια, στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για αυτό τον σκοπό με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς.

Την ίδια ώρα τονίζεται και η απόφαση για μετακίνηση της Τεχνικής Σχολής, αφήνοντας έτσι χώρο για νέες αναπτύξεις καθώς και για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Υγείας (Παλαιό Νοσοκομείο).

Η συμφωνία όπως συνομολογήθηκε αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ενίσχυση του ερευνητικού έργου του Τεχνολογικού μας Πανεπιστημίου, στην οργάνωση και ενίσχυση των Πανεπιστημιακών υποδομών, αλλά και οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση με θετική κατάληξη ως προς την προσαρμογή του Προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ με τρόπο που να εξυπηρετεί την πιο αποτελεσματική υλοποίηση των πιο πάνω, πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την ηγεσία του ΤΕΠΑΚ για την αξιοσημείωτη επίδοση που καταγράφει το Πανεπιστήμιο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της πολιτείας για  αναβάθμιση και δημιουργία των Κέντρων Αριστείας στη Λεμεσό.

(ΡΜ/ΑΧ/ΕΙ)