Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2018 17:50

Άρχισαν οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Βιέννη

Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), στα πλαίσια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής διάστασης της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπούν στη Διάσκεψη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος και οι βουλευτές κ. Άριστος Δαμιανού, κα Ελένη Σταύρου και κ. Ζαχαρίας Κουλίας.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ για συντονισμό δράσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης, κατά την οποία η κυπριακή αντιπροσωπία πρότεινε να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση στην Κύπρο.

Εξάλλου, η κυπριακή αντιπροσωπία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η φιλοξενούσα χώρα, κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας της Διάσκεψης, προσκάλεσε ως παρατηρητή αντιπροσωπία του κοινοβουλίου του Κοσόβου, οντότητα η οποία δεν αναγνωρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποχώρησε από τη Διάσκεψη.

-------------------------------------

ΕΙ