Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-01-2019 09:54

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίον συνόδευε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Βέμπερ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Κυπριακό αποτελεί ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Πρόσθεσε ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι μεν μεγάλος και σημαντικός σε ό,τι αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Κυπριακό πρέπει επίσης να αναβαθμιστεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είπε ακόμη ότι οι Κύπριοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και η υπόλοιπη Ευρώπη στηρίζει τις θέσεις τους, εκφράζοντας την ευχή να υπάρξει πρόοδος σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. 

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Κομισιόν, ο κ. Βέμπερ είπε ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι επιτυχείς ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην Οικονομία, τονίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί πρότυπο για όλη την ΕΕ.

(ΡΜ/ΜΛ)