Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-02-2019 09:59

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων – Μελών της Κ.Σ. ΕγΜ, στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί αύριο Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου για το Στρασβούργο, όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων - Μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ), που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά.

Στο Στρασβούργο θα μεταβεί επίσης αύριο αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Αντρέα Κυπριανού, Κώστα Κώστα και Γεώργιο Προκοπίου, η οποία θα συμμετάσχει στη 15η Σύνοδο Ολομέλειας της ίδιας Συνέλευσης. Οι εργασίες της Συνόδου θα διεξαχθούν στις 13 και 14 Φεβρουαρίου. Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.

Τόσο στη Σύνοδο των Προέδρων όσο και στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κ.Σ. ΕγΜ, θα συζητηθούν οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη μέλη της Συνέλευσης σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και το προσφυγικό πρόβλημα στη Μεσόγειο. Αναμένεται δε να υιοθετηθεί σχετική κοινή Δήλωση από τη Σύνοδο των Προέδρων.

(ΜΓ)