Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 18:26

Χαιρετισμός της Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στην τελετή βράβευσης του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας ΓΤΠ: «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω»

Πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω την Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας, την κα Άντρη Αναστασιάδη, τόσο για την παρουσία της εδώ απόψε όσο και για την αμέριστη αλλά και έμπρακτη στήριξή της στα Βραβεία μας, αφού τα έχει θέσει κάτω από την αιγίδα της και στηρίξει τη θεσμοθέτησή τους. Κυρία Αναστασιάδη, σας ευχαριστούμε πραγματικά.

Θέλω επίσης να σταθώ στην αποψινή παρουσία του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οφείλω να πω ότι η απόφασή μου να τον προσκαλέσω στην Κύπρο ως τον επίτιμο ομιλητή στην εκδήλωσή μας, προκάλεσε αρχικά ένα νευρικό μειδίαμα σε πολλούς μου συνεργάτες. …αποκλείεται να έρθει… σιγά μην μας κάνει τιμή….. έχει τόσα πράγματα να κάνει ο άνθρωπος…

Από την πρώτη μας όμως συνάντηση, ο κ. Σχοινάς μετέτρεψε το μειδίαμα σε ένα μεγάλο και ειλικρινές χαμόγελο στα χείλη όλων των συντελεστών της αποψινής βράβευσης. Ήταν πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας πως ο κ. Σχοινάς μοιράζεται την αγάπη μας για την έννοια και τη σημασία της δημιουργικότητας. Της δημιουργικότητας που κάνει τη ζωή μας απείρως πιο ενδιαφέρουσα, χαρίζοντας μας μια μοναδική αίσθηση πληρότητας, αλλά και της δημιουργικότητας στον τομέα της επικοινωνίας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, που μάς συνδέει με το κοινό μας και διευρύνει την εμβέλεια των μηνυμάτων μας.

Αξιότιμε κ. Εκπρόσωπε Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνετε να είστε απόψε μαζί μας. Σας ευχαριστώ για την πίστη σας σε αυτήν την προσπάθεια του Γραφείου μας. Σας ευχαριστώ για την πίστη σας στην Πανεπιστημιακή Παιδεία της Κύπρου, την πίστη σας στη δημιουργικότητα των νέων μάς ανθρώπων, την ιδιαίτερη σας αγάπη για την Κύπρο μας. Αλλά αγαπητέ μου κ. Σχοινά, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω και για την πίστη σας σε εμένα προσωπικά και για το δικαίωμα που μου δώσατε να σας θεωρώ φίλο. Καλώς ορίσατε στην Κύπρο, στη Λευκωσία, στο Γραφείο μας, στα Βραβεία μας.

Για εμάς στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα χαράς και υπερηφάνειας. Ο Διαγωνισμός Δημιουργικής Επικοινωνίας είναι πλέον θεσμός. Τι χρειάστηκε; Μια ιδέα, κάποιοι άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτήν κι άλλοι τόσοι που εργάστηκαν για την υλοποίησή της. Τόσο απλό, αλλά και τόσο σπουδαίο. Όσο η ίδια η έννοια της δημιουργικότητας.

Πιστοί στον ρόλο μας ως Αρχή Επικοινωνίας του Κράτους, στο ΓΤΠ δεν παύουμε ποτέ να ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους να ανταποκρινόμαστε στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό περιβάλλον, εντός και εκτός Κύπρου. Ιδιαίτερα, δε, τα τελευταία χρόνια που το Διαδίκτυο και η τεχνολογία μάς αναγκάζουν να είμαστε αμεσότεροι, γρηγορότεροι, εξυπνότεροι αλλά πιο ειλικρινείς, αφού κάθε tweet ή κάθε post είναι ένα νέο στοίχημα με την κοινωνία.

Η πολιτική, τα Μέσα Επικοινωνίας, ο πολιτισμός, η τεχνολογία και η κοινωνία πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά δίκτυα συνεργασίας. Είναι απαραίτητο να αλληλοεπηρεαζόμαστε και να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο, να μοιραζόμαστε τη δουλειά μας, να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις απόψεις μας.

Για αυτό και η ενεργός συμμετοχή του Γραφείου στη διαδικασία των Ευρωεκλογών του Μαΐου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία είναι δεδομένη. Ξέρουμε πλέον ότι, ψηφίζοντας στις Ευρωεκλογές δεν επιλέγουμε απλώς αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν. Επιλέγουμε να νοιαζόμαστε, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας, αλλά και απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Βασικά, αλλά και απλά, επιλέγουμε να συμμετέχουμε εμπράκτως σε αυτό που θα μας συμβεί.

Αυτό ακριβώς ζητήσαμε φέτος από τους φοιτητές καλών και εφαρμοσμένων τεχνών των επτά Πανεπιστημίων που έλαβαν μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας. Να αποτυπώσουν δηλαδή, αυτό το δικαίωμα σε εικόνα. Κινούμενη ή σταθερή. Και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αυτής το βλέπετε γύρω σας.

Οφείλω να εξάρω την προσπάθεια όλων όσοι συμμετείχατε και καταθέσατε τη δουλειά σας και την ψυχή σας. Θέλω να συγχαρώ τους τρεις νικητές μας, οι οποίοι εκτός από τα χρηματικά μας βραβεία θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες. Η επιλογή των τριών καλύτερων ήταν για μας πολύ δύσκολη. Για αυτό και φέτος, το δικαίωμα στο ταξίδι αυτό θα το προσφέρουμε και σε τρεις επιλαχούσες συμμετοχές. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτή τους την προσφορά.

Επιβεβαιώνω επίσης τη δέσμευσή μας πως το έργο που απέσπασε το 1ο βραβείο θα αξιοποιηθεί από το ΓΤΠ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019.

Επιπρόσθετα, ο Διαγωνισμός μας συνδέεται και φέτος με την αγορά εργασίας. Όλοι οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να κάνουν πρακτική άσκηση σε διαφημιστικό γραφείο, εταιρεία επικοινωνίας ή γραφικών τεχνών, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Θέλω να ευχαριστήσω: το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το UCLan Cyprus και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργούμε και να διατηρούμε τέτοια αποτελεσματικά δίκτυα συνεργασίας.

Θερμές ευχαριστίες και προς τα μέλη της κριτικής επιτροπής: τον Ανδρέα Κεττή, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τον Νίκο Κουρούσιη, εικαστικό, τον Μάριο Μιχαηλίδη, Προϊστάμενο της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, τον Σταύρο Κυριακίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, και τους δύο συνεργάτες μου στο ΓΤΠ, την Ανώτερη Λειτουργό Πατρίσια Χατζησωτηρίου και τον ταλαντούχο Ανώτερο μας Φωτογράφο Χρίστο Αβρααμίδη. Είστε η ψυχή αυτού του Διαγωνισμού.

Ευχαριστώ επίσης τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την παρουσία του και τη συμμετοχή του στις βραβεύσεις μας, τον Υπουργό μας των Εσωτερικών τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη για την πίστη του σε εμάς, και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή κ. Κυπριανού, για τη στήριξη και την καθοδήγησή του.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο μπράβο και ευχαριστώ το δίνω στους συνάδελφους μου στο ΓΤΠ για τον εξαιρετικό ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν, τόσο για το διαγωνιστικό μέρος όσο και για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.

Στο τέλος, η δημιουργική αυτή δουλειά θα είναι μια πραγματική γιορτή της επικοινωνίας που θα δώσει την ώθηση για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της «βιομηχανίας του μηνύματος» και της κοινωνίας. Μια προσπάθεια που όλοι στο ΓΤΠ είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους.

(ΛΛ/ΕΑ/ΜΛ/ΣΧ)