Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2019 20:47

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε απόψε, στο Λονδίνο, με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με την Πρωθυπουργό Μέι είχαμε μια παρά πολύ δημιουργική συζήτηση που επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και βεβαίως το Brexit, κάτι που απασχολεί το σύνολο των Ευρωπαίων και ,βεβαίως, και τις διμερείς μας σχέσεις ή τις μελλοντικές μας σχέσεις αν παρ’ ελπίδα θα πραγματοποιηθεί μια έξοδος χωρίς συμφωνία. Ελπίζω ότι μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 του μήνα θα βρεθούν τρόποι έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τη μια ή την άλλη μέθοδο η ομαλή έξοδος της Βρετανίας.

Όσον αφορά το Κυπριακό, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Βρετανίας, ότι δηλαδή επιθυμεί μια λύση η οποία να βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές και αξίες τόσο του Χάρτη όσο βεβαίως και της ΕΕ.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι επανέλαβε τη θέση ότι η Βρετανία δεν θα επιθυμούσε να συνεχίσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη».

(ΡΜ/ΕΙ)