Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2019 21:06

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυτό που πρέπει όλους να προβληματίσει είναι να δούμε πώς μένουν οι πολιτικές δυνάμεις μακριά από θέματα οικονομίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι το κατάντημα του Συνεργατισμού δεν ήταν παρά η εμπλοκή των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε εκλογή τοπικής επιτροπής ΣΠΙ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει αναφορές από πλευράς ΑΚΕΛ περί «φίλων και κουμπάρων» του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «οι κουμπάροι και οι φίλοι ποιού; Προ του 2013 είχαν συσσωρευτεί, όπως η ίδια η Επιτροπή επισημαίνει 7 δις  ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι οι κουμπάροι μου που τα έφεραν; Αλλά, εν πάση περιπτώσει δεν ασχολούμαι πού επιλέγει ο καθένας να οδηγηθεί, γιατί άκουσα κάτι για καρναβάλια.

Είναι δικαίωμα του κ. Άντρου Κυπριανού να πάει σε οποιοδήποτε χορό, του συνιστώ ιδιαίτερα τη Λεμεσό. Είναι ό,τι καλύτερο για να περάσει τις μέρες τούτες».

Ερωτηθείς πώς θα ικανοποιηθεί από αυτό το πόρισμα το περί δικαίου αίσθημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Επιτροπή έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά. Εκεί που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, να μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα.

Αναγνωρίζω ότι το 2013 οδηγείτο σε χρεοκοπία, αλλά είπε και ένα εξαίρετο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ότι γίνεται εν τη ουσία νεκροτομή σε ένα πτώμα. Αν σου παραδώσουν ένα ασθενή διασωληνωμένο με καταστραμμένα τα ζωτικά όργανα, όπως ήταν ο Συνεργατισμός που παρεδόθη μετά το 2013, φέρει ευθύνη η διαχείριση μετά το 2013, ο γιατρός -που όντως υπάρχει πτώμα- ο οποίος οδήγησε στην κατάσταση, έτσι ώστε ο ασθενής να εκπνεύσει;».

Ερωτηθείς κατά πόσο στηρίζει τον Χάρη Γεωργιάδη, είπε «νομίζω το έχω κάνει σαφές».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει όλους να προβληματίσει είναι να δούμε πώς μένουν οι πολιτικές δυνάμεις μακριά από θέματα οικονομίας. Το κατάντημα του Συνεργατισμού δεν ήταν παρά η εμπλοκή των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε εκλογή τοπικής επιτροπής ΣΠΙ, θα θυμάστε ότι ήταν ουσιαστικά πολιτικές εκλογές, έπαιρναν πολιτικό χρώμα. Κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν ικανότατοι διαχειριστές, κάποιοι καταχραστές. Όταν δίδονταν δάνεια, με υποθήκες νεκροταφεία, σε 90χρονες για να τα ξοφλήσουν μετά από 30 χρόνια, ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα;. Και είναι οι κουμπάροι του Προέδρου που τα έχουν οδηγήσει αυτά;».

---------------------- 

ΡΜ/ΕΙ