Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2019 14:00

Εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο»

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus διοργανώνουν την εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο» κατά την εβδομάδα 2-7 Απριλίου 2019, με κορύφωση της εκστρατείας την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Το “Let’s Do It! Cyprus” αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It! World”, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποίηση το κοινό σε θέματα που αφορούν στην προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Η εκστρατεία “Let’s Do It! Cyprus” πραγματοποιείται στην Κύπρο από το 2012 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας.

Τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχαν στην εκστρατεία περισσότεροι από 46.000 εθελοντές κατατάσσοντας την Κύπρο στις έξι χώρες, μεταξύ 120 χωρών, που καταφέραν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας σε αυτή τη δράση.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή και ενημέρωση όσο περισσότερων εθελοντών γίνεται, έτσι ώστε το μήνυμά μας να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια σε ό,τι αφορά στη δημιουργία εθελοντικών ομάδων για συμμετοχή στον Παγκύπριο καθαρισμό σε σημεία τα οποία θα συμφωνήσουμε.

Στην οργανωτική ομάδα της εκστρατείας εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus συμμετέχουν, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων, η Ένωση Δήμων, το Σώμα Προσκόπων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επίσημη εκδήλωση κορύφωσης της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 10.00πμ στο Πάρκο Αθαλάσσας (στο Αναψυκτήριο παρά την Νοτιοδυτική είσοδο) στη Λευκωσία.

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την εκστρατεία:

  • συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής σας ηλεκτρονικά στο https://www.togethercyprus.org/el/lets-do-it-cyprus-2019-registration/ μέχρι 29/03/2019 ή
  • αποστέλλοντας τη δήλωση συμμετοχής που επισυνάπτεται εδώ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@letsdoitcyprus.com ή με Fax στο 22400176 μέχρι 29/03/2019.

Οδηγίες για τους εθελοντές που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

(ΑΧ)