Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2019 17:22

Κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι ο προκαταρκτικός κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2018 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Σύμφωνα με τη διαδικασία που εφαρμόζεται από το 2010, θα ισχύσει περίοδος υποβολής ενστάσεων σε σχέση με τα έργα που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο.

Σε περίπτωση μη εντοπισμού στον κατάλογο (από συγγραφείς ή εικονογράφους) οποιουδήποτε έργου που έχει εκδοθεί το έτος 2018 και κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη, ή διαφωνίας αναφορικά με την κατάταξή του σε συγκεκριμένη κατηγορία, μπορεί να υποβληθεί γραπτή ένσταση στην ταχυδρομική διεύθυνση Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος ή στο φαξ 22809872 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mthoma@culture.moec.gov.cy. Όλες οι ενστάσεις θα πρέπει να απευθύνονται στον Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών, υπόψη Μ. Θωμά. Το έργο θα πρέπει να εμπίπτει στις κατηγορίες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής και αφού ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων, ο κατάλογος ανακοινώνεται εκ νέου, ενημερωμένος και οριστικοποιημένος, και παραδίδεται στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας προς εξέταση. Καμιά ένσταση για συμπερίληψη έργου στον κατάλογο δεν γίνεται δεκτή μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τον κατάλογο στην ιστοσελίδα http://enimerosi.moec.gov.cy/e/apy στις ανακοινώσεις της ημερομηνίας 15/03/2019.

Η περίοδος υποβολής ενστάσεων διαρκεί από τις 15 Μαρτίου 2019 μέχρι και τις 15 Απριλίου 2019. Θα εξεταστούν και θα απαντηθούν όλες οι ενστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στον Κανονισμό που διέπει τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας στην ιστοσελίδα:

http://www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies/thesmoi_diorganoseis/kratika_vraveia_logotechnias/2018_kanonismos_kratikon_vraveion_logotechnias.pdf

__________

ΙΠ/ΣΧ