Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-04-2019 12:27

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στην Αλεξάνδρεια για την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8»

 

O Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης μεταβαίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της χώρας Στρατηγού Mohamed Zaki προκειμένου να παρακολουθήσει, μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την τελική φάση της  αεροναυτικής  άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8».

Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από Ελλάδα και Αίγυπτο και σε αυτήν η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού και τον συντονισμό της,  σε διάφορες επιτελικές θέσεις.

Τον Ιούνιο και Νοέμβριο 2019 είχαν πραγματοποιηθεί οι ασκήσεις  «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» και «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» σε Αλεξάνδρεια και Κρήτη αντιστοίχως, στις οποίες η Κύπρος είχε συμμετάσχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ομάδα από τους υποβρύχιους καταστροφείς και Αξιωματικούς Επιτελείς.

Η συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην κοινή αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» και η καθιέρωση της συμμετοχής της χώρας μας στην άσκηση, αναμφίβολα δίδει μια νέα διάσταση και δυναμική στις σχέσεις των τριών χωρών στους τομείς της πραγματοποίησης κοινών ασκήσεων, σε μια εποχή που αμφισβητούνται έντονα η κυριαρχία μας και η εξάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Η κοινή άσκηση γίνεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών ,με απώτερο στόχο την εδραίωση της ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

(ΜΛ)