Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2019 11:06

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Γεωργίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε σήμερα το 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Γεωργία που αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα.

Το φόρουμ χαιρέτισε, επίσης, η Πρόεδρος της Γεωργίας κα Σαλόμ Ζουραμπισχβίλι.

Στον χαιρετισμό του στο φόρουμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψη του στη Γεωργία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σημείωσε ότι κοινοί στόχοι αποτελούν η ποιοτική αναβάθμιση του διμερούς θεσμικού πλαισίου συνεργασίας και προς τον σκοπό αυτό υπεγράφησαν χθες Συμφωνίες και Μνημόνιο Συνεργασίας, και η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ανάμεσα σε Κύπρο και Γεωργία υπάρχει ήδη Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, ενώ έχει συσταθεί επιχειρηματικός σύνδεσμος των δύο χωρών.

Υπογράμμισε, επίσης, την παρουσία γεωργιανής κοινότητας στην Κύπρο η οποία συμβάλλει στην πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στον τομέα της οικονομίας υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, σημειώνοντας ότι προς τον σκοπό αυτό, το σημερινό πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας παρουσιάζοντας νέες αγορές για τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, επίσης, ότι οι ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Γεωργία, οι άριστες πολιτικές σχέσεις, αλλά και η σύσταση του επιχειρηματικού συνδέσμου Κύπρου – Γεωργίας αποτελούν μια εξαιρετική βάση για την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, καθώς και στις συνεχείς αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, τα οποία ενισχύονται από ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις επενδυτικό περιβάλλον».

(ΡΜ/ΜΓ)