Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2019 09:26

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Σλοβακία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί αύριο Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, για τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας, κ. Andrej Danko. Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής, κ. Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, κα Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Αυγούστα Χρίστου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Συλλούρης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, κ. Peter Pellegrini και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Andrej Danko, τον Υπουργό Άμυνας, κ. Peter Gajdoš, καθώς και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Lukáš Parízek. Πέραν των επαφών του στη Μπρατισλάβα, ο κ. Συλλούρης, από κοινού με τον κ. Danko, θα τελέσει στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου, τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας προς τιμή του αποσπάσματος που διατηρεί η Σλοβακία στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του και θα χαιρετίσει την παρουσία του κ. Συλλούρη κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ολομέλειας του Σλοβακικού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παρακαθήσει, εξάλλου, σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο, κ. Eduard Heger και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Σλοβακίας στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Συλλούρης θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Μπρατισλάβα και τα περίχωρα. Αναμένεται δε να επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019.

-------------------------

ΕΙ