Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2019 07:58

Δείπνο προς τιμήν Πρέσβεων χωρών του Μουσουλμανικού κόσμου με την ευκαιρία του Ραμαζανιού

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης, 21 Μαΐου 2019, δείπνο (Iftar dinner) προς τιμήν των Πρέσβεων χωρών του μουσουλμανικού κόσμου με έδρα τη Λευκωσία, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Προσφωνώντας τους συμμετέχοντες Πρέσβεις, ο κ. Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το δείπνο αποτέλεσε ευκαιρία για «επαναβεβαίωση, από πλευράς του καθενός ξεχωριστά, ανεξαρτήτως θρησκείας, αλλά και όλων μαζί από κοινού, της προσήλωσης στις πανανθρώπινες αξίες του αλληλοσεβασμού, της ομοψυχίας, της ανεκτικότητας και της αποδοχής των άλλων, καθώς και στη συλλογική μας υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για προαγωγή της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η παράθεση δείπνου με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και αποτελεί ετήσια παράδοση, καταδεικνύει τον σεβασμό και την αναγνώριση από πλευράς των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας της σημασίας για τους Μουσουλμάνους ανά το παγκόσμιο του μηνύματος του Ραμαζανιού.

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να σας εκφράσω την αποφασιστικότητά μας, εκ μέρους της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, να εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας που συνδέουν την Κύπρο και τον λαό της με τους λαούς των χωρών που εκπροσωπείτε», ανέφερε τέλος ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχόμενος υγεία, ευτυχία και πνευματική ηρεμία στους παρευρισκόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανιού.

(ΑΧ)