Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2019 16:32

Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Υπουργός Δικαιοσύνης: Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης επείγει και είναι ύψιστη προτεραιότητά μου

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επ’ ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Υπουργό και στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου να συζητήσουν για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την οποία ο κ. Σαββίδης χαρακτήρισε ως την πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας  για τάχιστη προώθησή της να είναι σαφείς.

Πάσχουμε στον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, ο οποίος και φθείρει την αξιοπιστία των πολιτών στο δικαστικό σύστημα, και δημιουργεί προβλήματα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, είπε ο κ. Υπουργός. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αλλαγής. Επιδιώκουμε τη συνεργασία, διότι η μεταρρύθμιση είναι πρωτευούσης σημασίας και θα αποβεί προς όφελος της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνας Νικολάτος χαρακτήρισε ως κοσμογονική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης, σημειώνοντας πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον νέο Υπουργό, προς όφελος της Δικαιοσύνης.

(MΛ)