Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2019 08:00

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου

Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσο σοβαρές προκλήσεις όπως είναι η εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., αλλά και που οι πολίτες έχουν προσδοκίες και απαίτηση το πολιτικό σύστημα να ανταποκριθεί στην ανάγκη για αλλαγές και βελτιώσεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προσδιορίζει ως προτεραιότητά του να φύγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο καθένας είναι βεβαίως ελεύθερος να επιλέγει προτεραιότητες και στόχους. Θα πρέπει όμως να διευκρινήσουμε ότι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου η τελευταία θητεία ολοκληρώνεται το 2023, προτεραιότητα είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης στη βάση του οποίου πριν ένα χρόνο έτυχε της εμπιστοσύνης του 56% των πολιτών.

Προτεραιότητα είναι να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες, να ολοκληρώσει την υλοποίηση έργων πέραν των 2,5 δις σε όλη την Κύπρο, σημαντικό μέρος των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, να προχωρήσει μέχρι τέλους στην επιτυχή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ούτως ώστε να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση την οποία ανέμενε η κοινωνία εδώ και μισό αιώνα και να φέρει σε πέρας ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή στον χώρο της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.ο.κ.

Βεβαίως ύψιστη προτεραιότητα είναι η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού η οποία θα δίνει ασφάλεια στη χώρα και όλους τους πολίτες της, μέσα σε συνθήκες πραγματικής ανεξαρτησίας.

Επειδή για αυτές τις μεταρρυθμίσεις και βελτιωτικές αλλαγές είναι απαραίτητο μέσα από διάλογο και συγκλίσεις να υπάρξει συνεργασία πολιτικών δυνάμεων, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσουν ως προτεραιότητες στο πολιτικό σύστημα εκείνα τα ζητήματα που πραγματικά αντιμετωπίζει η χώρα και που απασχολούν τους πολίτες στην καθ’ ημέραν ζωή.

 (ΡΜ/ΜΓ)