Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2019 13:52

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μάλτας, στη Γενεύη

Το Κυπριακό και θέματα που άπτονται της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Μάλτας κ. George Vella, στη Γενεύη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ILO, παρέστησαν η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη Πρέσβης κ. Γιώργος Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Vella για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνομίλησαν για τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Brexit, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος της MED7 που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στη Βαλέτα, της Μάλτας, ήταν επίσης ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη διμερή συνάντηση των δύο Προέδρων.

 

 

(ΡΜ/EK/ΕΙ)