Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2019 17:01

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ για το Σχέδιο «Εστία»

Με σημερινή ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ μηδενίζει Σχέδιο «Εστία» και ασκεί ξανά ισοπεδωτική κριτική αγνοώντας τη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική που θέτει σε εφαρμογή αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση.

Το Σχέδιο «Εστία», αντίθετα από τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ ετοιμάστηκε μέσα από μεθοδικές μελέτες και με εκτενή διαβούλευση, ενώ έχει τύχει και της έγκρισης των ευρωπαϊκών θεσμών. Μπορεί το ΑΚΕΛ να σπεύδει να το απορρίψει χωρίς καν να το έχει δει να εφαρμόζεται στην πράξη, όμως χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση το αναμένουν και προτίθενται να το αξιοποιήσουν.

Αυτή η απορριπτική στάση του ΑΚΕΛ συνάδει τελικά με το γεγονός ότι έχει αρνηθεί να εγκρίνει την αποδέσμευση των κονδυλίων, χωρίς να καταθέτει κάποια εναλλακτική πρόταση, με προφανή σκοπό να δυσχεράνει τις προσπάθειες για να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Την ίδια αυτή τακτική μηδενισμού και άρνησης φαίνεται να προτάσσουν και όσον αφορά τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία μετά από ενδελεχείς μελέτες έχει πρόσφατα παρουσιαστεί επίσημα και άρχισε να εφαρμόζεται.

Το ΑΚΕΛ μηδενίζει κάνοντας λόγο για «προεκλογικές δεσμεύσεις», ενώ θα μπορούσε με μια απλή αναδρομή στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών να διαπιστώσει ότι υπάρχει Στεγαστικό «Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών», με σχετικές εκτενείς πληροφορίες, αλλά και έντυπα υποβολής αιτήσεων, «Σχέδιο Παροχής Οικονομικής Ενίσχυσης για τη στέγαση εκτοπισθέντων και παθόντων» και «Πολιτική για παροχή πολεοδομικών και ειδικών στεγαστικών κινήτρων» που εκπονήθηκε μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με σχετικούς φορείς, αλλά ειδικά και με το ΕΤΕΚ, με στόχο τη δημιουργία αγοράς προσιτού ενοικίου.

(σύνδεσμος: http://www.moi.gov.cy/moi/moi.nsf/page35_gr/page35_gr?OpenDocument).  

Η τακτική του μηδενισμού και της άρνησης όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ομάδες που χρειάζονται στήριξη, αλλά έχει ως αποτέλεσμα και την παραπλάνηση.

------------------------

ΡΜ/ΕΙ