Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2019 13:59

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την πρώτη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκο Δένδια.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους δύο Υπουργούς να υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε η σημασία της κοινής δράσης της Κύπρου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών αλλά και της Ομάδας των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED-7).

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε, επίσης, την ευκαιρία να προβεί σε εις βάθος ενημέρωση του Έλληνα ομολόγου του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, τόσο σε πολιτικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο, για συντονισμό και κοινή δράση στο διεθνές επίπεδο.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες όταν ο κ. Δένδιας θα συνοδεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το tour de table ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://youtu.be/spQ_5gfMRzQ

(ΜΦ/EK/ΣΧ)