Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2019 08:28

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 18ης Ιουλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και πέντε ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 10.46 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο από Ακάκι προς Περιστερώνα. Ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Υπαίθρου Περιστερώνας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Δύο άτομα αποπαγιδεύτηκαν με τη χρήση διασωστικών εργαλείων μετά από μετωπική σύγκρουση των διπλοκάμπινων οχημάτων μάρκας MITSUBISHI και μάρκας MAZDA. Αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκαν στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 22.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, αποκάλαμα και 2,000 περίπου στοιβαγμένες κυλινδρικές μπάλες σανού σε χωράφι πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή νότια του χωριού Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Οι μπάλες σανού ήταν στοιβαγμένες σε έκταση 70 επί 80 μέτρων περίπου. Αριθμός μπάλων σανού που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά μετακινήθηκαν από ιδιωτικό γεωργικό ελκυστήρα και εκσκαφέα της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένει πυροσβεστικό όχημα για επιφυλακή μέχρι την ολική κατάσβεση της.

(ΜΓ)