Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-07-2019 14:00

O Επίτροπος Προεδρίας ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε σήμερα 21 Ιουλίου 2019 στη Νέα Νότια Ουαλία (Σύδνεϋ), η επίσκεψη του Επίτροπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην Αυστραλία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους στο Σύδνεϋ ξεκίνησε με θεία λειτουργία και επιμνημόσυνο δέηση υπέρ πεσόντων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του κ. Επιτρόπου και του Αρχιεπισκόπου, κατά την οποία ο κ Φωτίου διαβίβασε δια ζώσης συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο Αυστραλίας. Κατά την υπό αναφορά συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος θέματα διασποράς, με ιδιαίτερη έμφαση να επιδίδεται στα ζητήματα που άπτονται νεολαίας και σχετικού ρόλου Εκκλησίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο “Martin Place” και παλλαϊκή πορεία διαμαρτυρίας στις κεντρικές οδούς της πολιτείας.

Το πρόγραμμα για τις μαύρες επετείους ολοκληρώθηκε με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Κυπριακή Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, η Πρέσβης της Ελλάδος κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο Γερουσιαστής κ. Άρθουρ Συνοδινός και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Κατά την άφιξή του χθες στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο κ. Επίτροπος παρακάθισε σε συνάντηση την οποία συγκάλεσε η Κυπριακή Ελληνική Λέσχη. Της συνάντησης και του δείπνου που ακολούθησε, προηγήθηκαν συνεντεύξεις του Επιτρόπου σε μεγάλο αριθμό παροικιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια οποίων ο κ. Φωτίου ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και απάντησε σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, οποίες κάλυψαν πέραν της επικαιρότητας και θέματα κυπριακής διασποράς.

Την επιμέλεια συντονισμού των εκδηλώσεων στη Νέα Νότια Ουαλία, ανέλαβαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Άλκης Καδής, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) κ. Αγαπητός Πασαρής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ελληνικής Λέσχης κ. Παναγιώτης Αχιλλέως.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Επίτροπος αναχώρησε για την Κύπρο.

(ΡΜ/ΕΙ)