Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2019 15:48

Τελετή υπογραφής νέας συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους Αναγνωρισμένους Οργανισμούς (Νηογνώμονες)

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των διαδικασιών του, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου προχωρεί με την υπογραφή νέας Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Αναγνωρισμένων Οργανισμών (Νηογνώμονες), οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης των κυπριακών πλοίων.

Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 23 Ιουλίου, στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στη Λεμεσό.

Στους εξειδικευμένους και διεθνούς εμβέλειας Οργανισμούς οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το American Bureau of Shipping (ABS), το China Classification Society (CCS), το Lloyd's Register Group LTD (LR), το Bureau Veritas SA — (BV) καθώς και το DNV GL AS.

Η Συμφωνία, η οποία διέπει τη συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και των Αναγνωρισμένων Οργανισμών (Νηογνωμόνων), είναι υψίστης σημασίας για την κυπριακή ναυτιλία, καθώς διασφαλίζει την παροχή αποτελεσματικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα κυπριακά πλοία οι οποίες συνάδουν με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας είναι ανοικτή προς όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. 

(ΕΚ/ΣΧ)