Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-08-2019 08:32

Πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για τη θερινή περίοδο κυνηγίου

H Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας καλεί όσους θα εξορμήσουν την Κυριακή, 18/8/2019, να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν.

Η ανανέωση των αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από όλες τις εμπορικές τράπεζες καθώς και από το διαδίκτυο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ενώ την Κυριακή αναμένεται ότι θα εξορμήσουν πέραν των 17.000 κυνηγών.

Οι κυνηγοί προτρέπονται όπως σε όλες τους τις εξορμήσεις τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα:

  • Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό.
  • Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που να προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).
  • Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
  • Να σχεδιάσουν από πριν την πορεία και τον χώρο που θα κυνηγήσουν και να δώσουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για να προσεγγίσουν τον χώρο που θα κυνηγήσουν ή να επιστρέψουν πίσω στο αυτοκίνητό τους.
  • Να αποφεύγουν να κυνηγούν μόνοι ενώ πάντοτε κάποιο άλλο πρόσωπο να γνωρίζει το ακριβές σημείο που θα κυνηγήσουν.
  • Να σχεδιάζουν από πριν πώς θα ενεργήσουν ή με ποιους θα επικοινωνήσουν σε περίπτωση ενός δυσάρεστου περιστατικού. 

Επισημαίνεται ότι, το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται αφού με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα, καλούνται οι κυνηγοί, πριν εξορμήσουν να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.

Λευκωσία 99445697

Λεμεσός 99445728

Λάρνακα/Αμμόχωστος 99634325

Πάφος 99445679

Τέλος, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, το εξώδικο πρόστιμο, για κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια. Δηλ. εάν ένας κυνηγός δεν έχει ανανεώσει άδεια κυνηγίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια τότε το εξώδικο πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι €2.000+(4Χ€77)=€2.308.

Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια.

(ΜΓ)