Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2019 09:39

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη με την ευκαιρία της Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, χθες

Η σκέψη μας σήμερα στρέφεται στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Στους ήρωες που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, δίνοντας στην πατρίδα το πιο πολύτιμο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή.

Τιμούμε την ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Εθνικής μας Φρουράς, άνδρες και γυναίκες που στέκονται μέρα και νύχτα άγρυπνοι φρουροί. Η εμπιστοσύνη και  ο θαυμασμός μας είναι δεδομένος.

Εκφράζω την ειλικρινή εκτίμηση της Πολιτείας για το σημαντικό έργο που επιτελείτε διαχρονικά. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε ό,τι έχετε προσφέρει και ό,τι προσφέρετε καθημερινά στην πατρίδα μας.

Η Εθνική Φρουρά συνεχίζει να εξελίσσεται και να εξοπλίζεται. Έχει καθοριστεί εξοπλιστικό πρόγραμμα σε βάθος οκταετίας, το οποίο ενδυναμώνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς. Μέσω κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων με φίλες χώρες όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατόρθωσε να αποσπάσει ευμενή σχόλια σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, τα στελέχη της αποκομίζουν εμπειρίες τις οποίες και αξιοποιούν.

Το μέλλον είναι πολύ υποσχόμενο. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε νέο τμήμα καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας, όπου προωθούμε την έρευνα και την καινοτομία στην αμυντική βιομηχανία σε συνεργασία με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Όλα αυτά δείχνουν πως η μικρή Εθνική Φρουρά, με σταθερά βήματα, όλο εξελίσσεται και δυναμώνει.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

(ΕΚ)