Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2019 13:42

Επαφές Υπουργού Εξωτερικών με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λευκωσία, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του κ. Ibrahim Bin Abdulaziz Al-Assaf, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη από Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας και να εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα γίνει, επίσης, ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου και θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών και της προσπάθειας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 14.00). 

(ΜΓ)