Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-09-2019 14:14

Παρουσίαση Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού 7-13 Οκτωβρίου 2019

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, διοργανώνουν την Εβδομάδα Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Κύπρο, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι, καθώς και στην εμπλοκή και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα προώθησης του Υπεύθυνου Παιχνιδιού και προστασίας του κοινού από την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά. που θα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, σε όλη την Κύπρο.

Το RGAW παρέχει την ευκαιρία σε όλους, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το τι σημαίνει να παίζεις υπεύθυνα, εφαρμόζοντας μέτρα αυτοπροστασίας για τη δική τους ασφάλεια αλλά και των γύρω τους, μειώνοντας όσο το δυνατό γίνεται, τις οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες από την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Όπως λέει και το σλόγκαν της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού 2019, «Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση/Let’s keep it a game».

Απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση της εβδομάδας ενημέρωσης ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, καθώς και μια συνέργεια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών εμπλέκοντας ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας.

Προσκαλείται το κοινό να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως π.χ. παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά., ούτως ώστε να λάβει ενημέρωση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού: https://www.responsiblegamingweek.gov.cy/  

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22505555, φαξ 22679820 ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com  

(ΜΓ/ΣΧ)