Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2019 20:03

Χαιρετισμός της Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στην τελετή απονομής των 1ων Βραβείων Κυπριακής Διαφήμισης “Carob Awards”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε κλίμα γιορτής, τιμάμε απόψε τη δημιουργικότητα στη Διαφήμιση και την Επικοινωνία.

Τη δημιουργικότητα που κάνει τη ζωή μας απείρως πιο ενδιαφέρουσα αφού μας χαρίζει μια μοναδική αίσθηση πληρότητας. Ιδιαίτερα στην επαγγελματική επικοινωνία, όπου η δημιουργικότητα είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις, σε συνδέει με το κοινό σου και διευρύνει την εμβέλεια των μηνυμάτων σου.

Tα Carob Awards, αναδεικνύουν την πρόσθετη αυτή αξία του Κλάδου, επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές, τη δημιουργικότητα και τις καινοτόμες δράσεις.

Δράσεις τις οποίες και το ίδιο το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, υιοθετεί στη διαχείριση της επικοινωνιακής στρατηγικής της Κυβέρνησης και στον συντονισμό των σχέσεων μεταξύ των Αρχών, του κοινού, και των Media. Πιστοί στον ρόλο μας ως κεντρικός φορέας κυβερνητικής επικοινωνίας, στο ΓΤΠ δεν παύουμε ποτέ να ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους για να ανταποκριθούμε στις πολλές και διαφορετικές ανάγκες επικοινωνίας εντός και εκτός Κύπρου στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό περιβάλλον. Όπως και όλοι εσείς, ψάχνουμε πάντα το σημείο όπου η φαντασία συναντά την τεχνική εφαρμογή, η δημιουργικότητα την εμπορικότητα, η ευρηματικότητα την παραγωγή. 

Γι’ αυτό τον λόγο, στο Γραφείο μας αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην εγκαθίδρυση και διεύρυνση των συνεργιών με φορείς και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ο ΣΔΕΚ, διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πολιτών.

Ως προτεραιότητα μας θέτουμε και τον έμπρακτο συσχετισμό της παιδείας με την εργασία, την επαφή της νεαρότερης γενιάς των δημιουργικών ανθρώπων, των φοιτητών μας, με τους επαγγελματίες του χώρου. Για αυτό και θεσμοθετήσαμε τον Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας, ο οποίος αγκαλιάστηκε από όλα τα Ανωτέρα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα αφού θα επαναληφθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη, την οποία και ευχαριστούμε για τη στήριξη της.

Κυρίες και κύριοι,

Ζώντας καθημερινά την εξέλιξη της επικοινωνίας σε μια ψηφιακά συνδεδεμένη εποχή, αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στον χώρο.  Σε αυτό το πλαίσιο, το ΓΤΠ δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός στα πρώτα Βραβεία Κυπριακής Διαφήμισης, τα Carob Awards, σε συνεργασία πάντα με τον ΣΔΕΚ. Για μας, η αποψινή μας συμμετοχή αποτελεί τιμή και προνόμιο.

Είμαι βέβαιη ότι το Φεστιβάλ Κυπριακής Διαφήμισης θα χειροκροτηθεί από την κοινωνία και θα αγκαλιαστεί από τους εκπροσώπους του Κλάδου, τα ΜΜΕ, τους πανεπιστημιακούς φορείς, και τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος συνάμα, μπορεί και πρέπει να θεωρεί το ΓΤΠ ως βασικό και μόνιμό του συνεργάτη. Το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την οικονομική συνεισφορά και την εξειδίκευση του ιδιωτικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να λειτουργήσει χωρίς την υπογραφή και τη νομιμότητα που του παρέχει το κράτος.

Αγαπητά στελέχη του Κλάδου,

Η Διαφήμιση, είτε αυτή είναι online, offline, above ή, below-the-line, πέρα από προωθητικό εργαλείο, έχει εξελιχθεί στις μέρες μας και σε μια μορφή σύγχρονης τέχνης με υποδειγματικά projects, μέσω ολοκληρωμένης επικοινωνίας.

Στα Carob Awards, άξιοι δημιουργοί θα αναγνωριστούν, ενώ τα νέα trends που εφαρμόζονται θα προβληθούν και θα συνεισφέρουν στον υγιή ανταγωνισμό και στην περαιτέρω αναβάθμιση της Διαφήμισης, του Σχεδιασμού και της Επικοινωνίας στην Κύπρο.

Σήμερα τιμούμε τη δημιουργικότητα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Οφείλω να εξάρω την προσπάθεια όλων όσοι συμμετείχατε και καταθέσατε τη δουλειά και την ψυχή σας, και να συγχαρώ όλους όσοι θα φύγουν με μια τιμητική διάκριση από την αποψινή διοργάνωση.

Θέλω επίσης να απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, όλους όσοι δούλεψαν για την αποψινή βραδιά, καθώς και στα μέλη των κριτικών επιτροπών για την άψογη συνεργασία, τον χρόνο και τη φαιά ουσία. Ιδιαίτερα όμως στους Λούκα, Δέσπω, Χριστιάνα, Ελίζα, Δάφνη και τις ομάδες τους. Ευελπιστώ ότι τα Carob Awards θα καταστούν ο κορυφαίος θεσμός του Κλάδου ο οποίος θα καταγράφει την πορεία της κυπριακής Διαφήμισης και Επικοινωνίας. Ως ΓΤΠ, θα συνεχίσουμε να  είμαστε  συμπαραστάτες και υποστηρικτές σας σε κάθε σας προσπάθεια.

Για να γίνει όμως εφικτό πρέπει ο επιχειρηματικός κόσμος να συνεχίσει να πιστεύει στη διαφήμιση. Για αυτό, κυρίες και κύριοι επιχειρηματίες, ότι θέλετε κόψετε, αλλά προς Θεού! Μην κόψετε τη διαφήμιση!!!

Σας ευχαριστώ ξανά όλους.

------------------------------

(ΕΑ/ΜΓ/ΕΙ)