Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2019 18:57

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, για πρώτη φορά συμμετείχε στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σύνθημα #BeActive

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια, επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, των τεχνών και του αθλητισμού ο οποίος βοηθά στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και συντελεί στη βελτίωση της υγείας – φυσικής και ψυχικής. Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση του Τμήματος έχει δημιουργήσει 6 γυμναστήρια για τους κρατούμενους και ένα για το προσωπικό, με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό για πλήρη υλοποίηση του στόχου που αφορά την εκγύμναση όλων των κρατουμένων και του προσωπικού. Υπάρχει καθημερινή επίβλεψη από καθηγητές φυσικής αγωγής από τον Κ.Ο.Α., μέσω αγοράς υπηρεσιών, με τον οποίο η Διεύθυνση έχει υπογράψει στρατηγική συνεργασία το 2016. 

Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, για πρώτη φορά συμμετείχε στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σύνθημα #BeActive, με τη διοργάνωση 5 διαφορετικών δράσεων ως ο κύριος διοργανωτής σε συνεργασία με τον Κ.Ο.Α. και μία δράση ως συνδιοργανωτής με τον Δήμο Λάρνακας.

Στις δράσεις συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων. Συγκεκριμένα, μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου, 2019, κρατούμενες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε κυκλική προπόνηση και ασκήσεις αυτοάμυνας με στόχους. Ομάδες κρατουμένων ασκήθηκαν σε καινοτόμες μορφές Functionaltraining (διαγωνισμοί functionalrelays) στο γήπεδο του Τμήματος Φυλακών, σε αγώνα καλαθόσφαιρας, σε κυκλική προπόνηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Τμήμα, στο άθλημα του Badminton σε γήπεδο του Τμήματος και σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας των κρατουμένων και της ομάδας του Δήμου Λάρνακας στο γήπεδο του Τμήματος Φυλακών.

------------------------

30/9/2019

ΕΙ