Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2019 12:12

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Nicosia Book Fest 2019

Το πάρκο Ακρόπολης μεταμορφώθηκε σε ένα κήπο γεμάτο βιβλία και φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου, το 4ο Nicosia Book Festival, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Δήμος Στροβόλου και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, δημιουργοί και αναγνώστες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές παρουσιάσεις και να έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους βιβλία.

Στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πέραν των 40 δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, που είχαν στο επίκεντρό τους το βιβλίο. Παρουσιάσεις, συζητήσεις, απαγγελίες ποιημάτων, παιχνίδι, μουσική, χορός, θέατρο είναι μόνο μερικά από όσα εξελίχθηκαν στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του διημέρου. Το πάρκο Ακρόπολης φιλοξένησε γύρω στους 60 διαφορετικούς φορείς που ασχολούνται με το βιβλίο όπως βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, κρατικοί φορείς, πανεπιστήμια, σύνδεσμοι και οργανώσεις, από τους οποίους οι επισκέπτες μπορούσαν όχι μόνο να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους βιβλία, αλλά και να συλλέξουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Άνευ προηγουμένου ήταν η συμμετοχή επισκεπτών και δημιουργών. Πέραν των δέκα χιλιάδων ατόμων επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ, αποδεικνύοντας ότι είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν τα βιβλία και ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας που είναι και ο στόχος που έχουμε θέσει ως διοργανωτές.

Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε, μεταξύ άλλων, και το περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου εκτέθηκαν και διατέθηκαν δωρεάν στο κοινό πολλές επιλεγμένες κρατικές εκδόσεις. Επιπρόσθετα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά. Μαζί με το Τυπογραφείο Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε ένα διήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονταν παλιά τα βιβλία αλλά και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία. Το εργαστήρι αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 5ο Nicosia Book Fest. Mέχρι τότε, συνεχίστε να διαβάζετε!

(ΕΝ/ΕΚ)