Τελευταίες Ειδήσεις

content_image

Ειδήσεις / Εκδηλώσεις

 

 

Περασμένες εκδηλώσεις

  •  26 - 27 Μαρτίου 2019, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  Επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εκπαιδευτικής ένταξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.  *Για τον χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας κατά τις εργασίες των εμπειρογνωμόνων πατήστε εδώ. 
  • 5 Μαρτίου 2019, Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου». Τελετή παράδοσης των εκδόσεων της Οδύσσειας και Ιλιάδας από την Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας με τη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και χορηγό επικοινωνίας το ΡΙΚ.  * Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.  * Για φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ. 
  • 1 Μαρτίου 2019, 18.00, Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. Τελετή βράβευσης των νικητών του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), σε συνεργασία με επτά πανεπιστήμια της Κύπρου, με θέμα: «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω». Ομιλία εκφωνεί ο επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος απονείμει και τα βραβεία στους βραβευθέντες φοιτητές. Στην εκδήλωση απευθύνουν επίσης χαιρετισμό η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο Διαγωνισμός, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης (τον χαιρετισμό του ανέγνωσε η Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας) και η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου*Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.  
  • 1 Μαρτίου 2019, 10 π.μ. - 11.30 π.μ., Ξενοδοχείο Hilton Cyprus, Λευκωσία. «Ποια Ευρώπη θέλουμε;» Ανοικτός Διάλογος Πολιτών με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Τον διάλογο συντονίζει η κα Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του ΓΤΠ.   * Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.  
  • 8 Νοεμβρίου 2018, 18:30, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεμεσός. Ετήσια διάλεξη 2018 και δημόσια διαβούλευση της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ, από τον Καθηγητή Hans Bruyninckx, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ), με θέμα:  «The EU’s Emerging Transitions Agenda: Α Changing and Uncertain Strategic Context for 2020 and beyond». Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.  * Για να δείτε τη διάλεξη πατήστε εδώ.   * Για την πρόσκληση και το βιογραφικό του ομιλητή πατήστε εδώ. 
  •  12 Οκτωβρίου 2018, 10 π.μ. - 12μ. Προεδρικό Μέγαρο. Συζήτηση με θέμα "Quo Vadis Europa? Το Μέλλον της Ευρώπης & ο Ρόλος της ΕΕ στη Διεθνή  Σκηνή":  Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδάκης συζητούν με τους νέους της Κύπρου για το Μέλλον της Ευρώπης  αναφορικά με τις εξωτερικές της σχέσεις. Την εκδήλωση θα συντονίζει η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου.  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Με τη στήριξη της Έδρας Jean Monnet (2001) του Πανεπιστημίου Κύπρου.  * Για το ανακοινωθέν της εκδήλωσης πατήστε εδώ.