Τελευταίες Ειδήσεις

content_image

Μέλλον της Ευρώπης

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν για το Μέλλον της Ευρώπης και θέλουν να διαβουλευτούν με τους πολίτες και να διαμορφώσουν μαζί τους την Ευρωπαϊκή Ένωση του αύριο.

Η Δήλωση και ο Οδικός Χάρτης της Μπρατισλάβας το Σεπτέμβριο 2016 έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των συζητήσεων, η οποία διεξάγεται στη βάση του Θεματολογίου των Ηγετών.

Σημαντικό έγγραφο στις συζητήσεις αποτελεί η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρώπης, που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Μάρτιο 2017, στην οποία προτείνονται πιθανές επιλογές για το Μέλλον της Ευρώπης και παρουσιάζονται πέντε σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ένωση.

Στις 9 Μαΐου 2019, οι Αρχηγοί των Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα βρίσκονται στο Σιμπίου της Ρουμανίας για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους για μια ΕΕ που δίνει λύσεις στα ζητήματα που πραγματικά έχουν σημασία για τους πολίτες.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτές τις συζητήσεις, καθώς και για το πώς εμείς, οι Κύπριοι πολίτες μπορούμε να τοποθετηθούμε και να πούμε τι Ευρώπη θέλουμε.

Μπορείτε να λάβετε μέρος σε αυτή τη διαβούλευση, απαντώντας το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που έχει σχεδιαστεί από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες και διατυπώνοντας την άποψή σας σχετικά με τη Λευκή Βίβλο για το Μέλλον της Ευρώπης.