ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


14/11/2017 15:37
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχίζει τις επαφές του στο Σουλτανάτο του Ομάν επικεφαλής αντιπροσωπείας


Συνέχισε σήμερα τις επαφές του στο Σουλτανάτο του Ομάν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στη χώρα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν, Σεϊχη Khalid bin Hilal Al Maawali. Στην αντιπροσωπεία, συμμετέχουν οι βουλευτές, κ. Νίκος Τορναρίτης, κες Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. κ. Κωστής Ευσταθίου και Μιχάλης Γιωργάλλας.

Κατά τη σημερινή τρίτη μέρα των επαφών, πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας δρα Ali bin Masoud Al Sunaidy, τον Πρόεδρο της Αρχής της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης του Duqm, κ. Yahaya Bin Said Al Jabri και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Sultan Qaboos. Κατά τις συναντήσεις αυτές, πέραν από τις παρουσιάσεις στις οποίες προέβησαν οι συνομιλητές της Κυπριακής αντιπροσωπείας σε σχέση με τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην κοινοβουλευτική διάσταση της συνεργασίας που θα μπορούσε να αναπτυχθεί, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές ανταλλαγές με απτά αποτελέσματα στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, των επενδύσεων και της παιδείας και έρευνας.

Οι επαφές του Προέδρου της Βουλής και της αντιπροσωπείας ολοκληρώνονται αύριο το πρωί με συνάντηση με την Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης, κα Rawiyah bint Saud Busaidiyah. Η αποστολή θα αναχωρήσει μετά για την Κύπρο.

---------------------------
MK/ΕΙ

Επιστροφή στην αρχή