ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


11/09/2017 16:22
Στο Ισραήλ για την τελετή καθέλκυσης του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης ο Υπουργός Άμυνας


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί αύριο για το Ισραήλ, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Avigdor Liberman, στο Τελ Αβίβ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορά στην ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Στην ατζέντα της συνάντησης, βρίσκεται η συνεργασία στον τομέα των ασκήσεων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η κυβερνοάμυνα. Αναμένεται, επίσης, να γίνει αξιολόγηση σε ό,τι αφορά στο περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και στην τρομοκρατία, ενώ θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο. Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη συνάντηση που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο Υπουργών τον τελευταίο χρόνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Φωκαΐδης θα παρευρεθεί, αύριο το απόγευμα, στην Τελετή Καθέλκυσης του πλοίου ανοικτής θαλάσσης που αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα ισραηλινά ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Ναυτικού.

Αναμένεται, εντός του έτους, με βάση τον προγραμματισμό, η ολοκλήρωση ακόμα δύο διαγωνισμών που αφορούν στην αγορά άλλων δύο πλοίων ανοιχτής θαλάσσης και δύο ταχύπλοων σκαφών για τις ακτές.
_______________
EA/ΕΓ

Επιστροφή στην αρχή