ΓΤΠ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
O Kυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι υπεύθυνος για την έκφραση της πολιτικής της κυβέρνησης τόσο στο κυπριακό πρόβλημα όσο και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Oυσιαστικά έχει την ευθύνη της προβολής και εκλαΐκευσης της κυβερνητικής πολιτικής και του συντονισμού των διαφωτιστικών δραστηριοτήτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες των ΜΜΕ. Ετοιμάζεται σχετικό κείμενο με τις δηλώσεις του και τις ερωταπαντήσεις που καταχωρείται στην ιστοσελίδα του ΓΤΠ. Οι δηλώσεις αυτές μεταφράζονται στην αγγλική γλώσσα και καταχωρούνται στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Επίσης κατά καιρούς, και ανάλογα με τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ενημερώνει τους ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται μόνιμα στην Κύπρο. Ενημερώνει ακόμη και τους ξένους δημοσιογράφους που επισκέπτονται το νησί.

Από το 1965 μέχρι το 1983 ο Διευθυντής του ΓΤΠ ήταν ταυτόχρονα και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Από το 1983 διαχωρίσθηκαν οι δυο θέσεις και ο μεν Διευθυντής του ΓΤΠ είναι δημόσιος υπάλληλος, ο δε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πολιτικό πρόσωπο, που επέχει θέση Υπουργού και διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα, χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου εκτελεί ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις 14 Απριλίου 2014.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
Οδός Απελλή
Τ.Τ. 1456, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: 22801101
Φαξ: 22303115
E-mail: govspokesman@pio.moi.gov.cy


 Βιογραφικό Κυβερνητικού Εκπροσώπου
 Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου
 Φωτογραφίες

Σημείωση: Για την εμφάνιση κάποιων αρχείων, απαιτείται η χρήση του Acrobat Reader. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Επιστροφή στην αρχή