Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2019 14:52

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Σε δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος  Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την ερχόμενη Παρασκευή στις 10.30,  με επίκεντρο της συζήτησης τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Ο κ. Προδρόμου είπε πως στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος θα θέσει ξανά υπόψιν του κ. Τουσκ τα ζητήματα που αφορούν την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τουσκ ενέγραψε το θέμα των τουρκικών δραστηριοτήτων στην επόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019.
 
Ερωτηθείς αν αυτός είναι ο συγκεκριμένος λόγος της επίσκεψης του κ. Τουσκ στην Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ως απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου, επισκέπτεται την Κύπρο με βάση την ολοκλήρωσης της θητείας του. Με την ευκαιρία, ωστόσο, όπως είπε ο  Εκπρόσωπος, θα συζητηθούν και τα θέματα που έχουν εγγραφεί για συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
Ερωτηθείς ποιός είναι ο στόχος, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως αυτός είναι πολύ καλά γνωστός. «Κινείται η Κυπριακή Δημοκρατία με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία προξενεί η Τουρκία», είπε.
 
Σε παρατήρηση πως αυτά τα μέσα δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν την κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων, ο Εκπρόσωπος είπε πως η Κυβέρνηση αναμένει την εξέλιξη που μπορεί να έχουν όλες οι δραστηριότητες, διπλωματικές και πολιτικές, που αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Ελλάδα και τη στήριξη άλλων κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν καθαρή θέση για το τι συμβαίνει στην θάλασσα της Κύπρου.

(ΑΜ/ΣΧ)