Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2019 18:05

Δεξίωση και φωτογραφική έκθεση στο Δουβλίνο με την ευκαιρία της 59ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019, στο Δημαρχείο του Δουβλίνου, δεξίωση και τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης, με την ευκαιρία της 59ης επετείου της ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν αξιωματούχοι της Ιρλανδικής Κυβέρνησης, μέλη του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, Αρχηγοί και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, μέλη της Ελληνικής κοινότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιρλανδίας, αλλά και Κύπριοι που ζουν και εργάζονται στη χώρα. 

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η Φωτογραφική Έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο «Ξέρετε ότι..», η οποία προβάλλει σημαντικά στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κύπρου, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δουβλίνο.

Στην ομιλία της, η Πρέσβειρα κα Χάρις Χριστοδουλίδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δέσμευση της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την επανένωση της Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας, που πηγάζουν από ιστορικούς δεσμούς αλλά και από κοινές αρχές και ιδεώδη.    

---------------------------

ΕΙ