Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2019 13:25

Σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Στα πλαίσια του σχεδίου κρατικής ενίσχυσης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, η ώρα 9:30 π.μ.

Το εν λόγω σχέδιο προνοεί α) την προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, β) την αναβάθμιση/ βελτίωση των μέσων ναυσιπλοΐας, γ) την ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας των επιβατών και του πληρώματος και δ) την εξυπηρέτηση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στα υπό αναβάθμιση σκάφη. 

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί κατά την περίοδο 2019-2021 και δικαιούχοι θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού ακτοπλοϊκού σκάφους και ασκούσαν οικονομική δραστηριότητα όχι λιγότερη από πέντε χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματοποιώντας τουλάχιστον εξήντα πλόες ανά τουριστική περίοδο (Απρίλη- Νοέμβριο).     

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενέστερα με την Υφυπουργό Ναυτιλίας και να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις. 

 (ΕΙ/ΕΚ)