Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-10-2019 14:56

Ανακοίνωση αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Σλοβένο ομόλογό του στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει το πρωί της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας κ. Miro Cerar, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της κατʼ ιδίαν συνάντησης, αλλά και κατά τη διάρκεια των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπροy – Σλοβενίας και θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής τους. Θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις επί θεμάτων που δεσπόζουν στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον Σλοβένο ομόλογό του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέχεια και των σχετικών αποφάσεων του τελευταίου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Cerar θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

(EK/ΕΙ)