Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2019 14:29

Ανακοίνωση Τύπου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τελευταίο αυτό στον διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης «Sigmalive», με τίτλο «Κραυγή απόγνωσης από τον Θείο του Στυλιανού – Τα αδέλφια του είναι σε Στέγη», είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας  συνεχίζουν να παρέχουν φροντίδα και προστασία στα παιδιά. 

Σκοπός είναι η παροχή στήριξης στα παιδιά με όσο το δυνατό λιγότερο ψυχοσυναισθηματικό κόστος και για τον σκοπό αυτό υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών τους. Οι γονείς τηρούνται ενήμεροι για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η άποψη και οι αντιδράσεις  των ίδιων των παιδιών. 

Διευκρινίζεται ότι για τη μελλοντική αποκατάσταση των ανηλίκων, συνεκτιμούνται όλοι οι παράγοντες ανάμεσα στους οποίους είναι και η διερεύνηση του ενδιαφερόμενου, χωρίς καμία επιφύλαξη.  Στο πλαίσιο περαιτέρω ενεργειών που επιδιώκονται και συγκεκριμένα για το θέμα βελτίωσης του σπιτιού δόθηκαν διάφορες επιλογές στον πατέρα, τις οποίες απέρριψε.  Σημειώνεται ότι οι επιλογές που δόθηκαν, δεν είναι αυτές που περιέχονται στο δημοσίευμα. 

Ως αρμόδιες Υπηρεσίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δεν συζητούν δημόσια τα προσωπικά και ιδιαίτερα περιστατικά, τόσο αυτών όσο και μελών της οικογένειάς τους, καθότι η επιδίωξη αυτή δεν εξυπηρετεί έμπρακτα το συμφέρον τους.

_____________

ΑΜ/ΣΧ