Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2019 09:42

Την ερχόμενη Δευτέρα συνέρχεται η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

Συνέρχεται  την ερχόμενη Δευτέρα, 21η Οκτωβρίου 2019, στις 9.00 π.μ., στην 4η Σύνοδό της, η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Της Συνόδου θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος και θα προσφωνήσει τη Σύνοδο. 

Θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμούς ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου, η πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα Ιωάννα Δημοσθένους και η απερχόμενη πρόεδρος της 3ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων κα. Νίκη Βικτώρια Φραντζέσκου-Ράμος. 

Η 4η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της για την επόμενη διετία και θα συζητήσει και εγκρίνει τις πιο κάτω εκθέσεις που ετοίμασαν οι πέντε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

 1.          Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα:

«Η Σύμβαση της Λευκωσίας ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενίσχυση της προστασίας της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

 2.          Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με θέμα:

«Πολιτικές επιτάχυνσης της διασφάλισης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ίσης μεταχείρισης και αμοιβής ανδρών και γυναικών στην εργασία».

 3.          Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών με θέμα:

«Η πρόκληση της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου»

4.          Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα:

«Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας»

5.          Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος με θέμα:

«Πώς μπορεί να επιτευχθεί το κλείσιμο του κύκλου πλαστικών αντικειμένων στην Κύπρο και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πλαστικά αντικείμενα». 

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και η απερχόμενη πρόεδρος της 3ης Συνόδου θα απονείμουν πιστοποιητικό συμμετοχής στους αποχωρούντες βουλευτές και βουλεύτριες της 3ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. 

Η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου θεσμού της Παράλληλης Βουλής και έχει ως στόχο να δίνει φωνή στους νέους.

___________

ΑΜ/ΣΧ