Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2019 20:33

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη σε φιλανθρωπικό δείπνο για στήριξη του Ιδρύματος ΜέτικΑλέρτ Κύπρου, στη Λευκωσία

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας στη διοργάνωση του φιλανθρωπικού δείπνου με σκοπό τη στήριξη του Ιδρύματος ΜέτικΑλέρτ Κύπρου, μίας πρωτοβουλίας η οποία υποστηρίζεται από τις Λέσχες Λάιονς, αλλά και ανεξάρτητους εθελοντές και φίλους καθώς και διάφορους συνδέσμους και οργανισμούς.

Το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ Κύπρου συμπληρώνει φέτος 44 χρόνια γόνιμης σταδιοδρομίας παρέχοντας προστασία σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μεταξύ των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του Ιδρύματος είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την προστασία που προσφέρει η μεταλλική ταυτότητα ΜέτικΑλέρτ σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας ή αλλεργίες ή άτομα που επιθυμούν να γίνουν δότες οργάνων σώματος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα άρχισε τη λειτουργία του στην Κύπρο το 1975 ως μια συνεχής δραστηριότητα των λεσχών Λάιονς, μετά και τη διαπίστωση ότι χρειαζόταν και στην Κύπρο το συγκεκριμένο μέσο αποκάλυψης σε ώρα ανάγκης, ιατρικών προβλημάτων και αλλεργιών, τα οποία αν δεν γνωστοποιηθούν έγκαιρα στον γιατρό ή το προσωπικό ενός νοσηλευτηρίου μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου, χωρίς να αποκλείεται και ο κίνδυνος θανάτου.

Η μεταλλική ταυτότητα ΜέτικΑλέρτ στο χέρι ή στο λαιμό ενός τραυματία ή ασθενούς είναι αυτή που θα αποκαλύψει στον γιατρό τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργίας και έτσι αποφεύγονται δυσάρεστες εξελίξεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στα προβλήματα που έχουν καλυφθεί από το ΜέτικΑλέρτ είναι: αλλεργίες σε φαρμακευτικά κατασκευάσματα, περιπτώσεις διαβήτη, άτομα με βηματοδότη ή που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ή άτομα με άσθμα, έλκος, προβλήματα νεφρών, επιληψία, γλαύκωμα, θαλασσαιμία και άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία ή την ασθένεια Αλτσχάιμερ, τυφλοί, κωφάλαλοι και πολλά άλλα ιατρικά προβλήματα.

Η λειτουργία του Ιδρύματος και η συνεχής ανάπτυξη της εν λόγω πρωτοβουλίας αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα βάσει του οποίου διαφαίνεται η αξιέπαινη δράση του εθελοντισμού στην Κύπρο. Ο Εθελοντισμός, προϋποθέτει ανθρωπιά και αγάπη. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε συλλογικά να προσφέρουμε υπηρεσίες και να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ για να μπορέσει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και να ευχηθώ από καρδιάς μία γόνιμη και ακόμη πιο επιτυχημένη συνέχεια για το Ίδρυμα. 

(ΑΜ/ΕΙ)