Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2019 14:59

Η Κύπρος συμμετείχε στο 6ο Jazz Φεστιβάλ της Ένωσης Ευρωπαϊκών Μορφωτικών Ινστιτούτων, στο Βερολίνο

Το 6ο Jazz Φεστιβάλ «MyUniqueJazzFestival. Jazz from Europe», που διοργανώνουν τα Πολιτιστικά Ινστιτούτα και Γραφεία χωρών της ΕΕ – Ένωση Ευρωπαϊκών Μορφωτικών Ινστιτούτων που εδρεύουν στο Βερολίνο (EUNIC), πραγματοποιήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2019 στο γνωστό βερολινέζικο jazz club, Kunstfabrik Schlot.

Κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της ποικιλομορφίας της ευρωπαϊκής jazz, οι ιδιαιτερότητες και εξελίξεις της. Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 37 μουσικοί από 11 ευρωπαϊκές χώρες: Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γερμανία και Κύπρο.

Το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, που ανήκει στα ιδρυτικά στελέχη του Φεστιβάλ, συμμετείχε για 6η χρονιά, στις 6 Οκτωβρίου 2019, με μια πολύ δυνατή εμφάνιση, με το «a.r. project», που αποτελείται από τους Χρίστο Γερολατσίτη στο πιάνο, Ανδρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό και άταστο μπάσο, και Ανδρέα Ξυδιά στα τύμπανα.

Οι τρεις μουσικοί έχοντας μια κοινή πορεία δέκα χρόνων, με επιρροές από την μοντέρνα σκηνή της jazz, αλλά και της παγκόσμιας μουσικής, κατάφεραν να αποκτήσουν τον δικό τους ήχο, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σαν τρίο.

Tο τρίο εκτέλεσε κυρίως νέες πρωτότυπες συνθέσεις του μπασίστα Ανδρέα Ροδοσθένους με τη μαγεία της διαδραστικής μουσικής και την ελευθερία του jazz αυτοσχεδιασμού.

Ενώ η κάθε μουσική βραδιά του φεστιβάλ μοιράζεται μεταξύ δύο χωρών, οι διοργανωτές αποφάσισαν φέτος να δώσουν την βραδιά αποκλειστικά στην Κύπρο και στο «a.r. project» και δεν είχαν άδικο: οι εντυπώσεις από το ακροατήριο για την κυπριακή συμμετοχή ήταν οι καλύτερες.

(ΕΚ/ΕΙ)