Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2019 12:58

Ανακοίνωση του Τμήματος Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης του Ανώτατου Δικαστηρίου

Χθες 21 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου κοινή Εναρκτήρια Συνάντηση των συμμετεχόντων στο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Προστασία Δεδομένων και Ιδιωτικών Δικαιωμάτων» (“DataProtectionandPrivacyRights”)

Σκοπός του Προγράμματος HELP είναι η εκπαίδευση επαγγελματιών του Δικαίου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι το πρώτο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα που διοργανώνει το Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της Σχολής Επιμόρφωσης Δικαστών. Στο εν λόγω Πρόγραμμα συμμετέχουν Δικαστές, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Πρόγραμμα διεκπεραιώνεται με τη βοήθεια πιστοποιημένων εκπαιδευτών από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Προς τον σκοπό αυτό, πιστοποιημένος εκπαιδευτής για να διευθύνει εκ μέρους της Σχολής τα εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικά Προγράμματα του HELP είναι ο Δικαστής κ. Ηλίας Γεωργίου, ΑΕΔ, ενώ εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ο δικηγόρος κ. Νικόλας Τσαρδελής.

Χαιρετισμό στην Εναρκτήρια Συνάντηση απεύθυναν οι κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου, Διευθυντής του Τμήματος Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης, κα Έλενα Ζαχαριάδου, Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και κα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ το θέμα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρουσίασαν κατά την ομιλία τους ο κ. Ηλίας Γεωργίου, ΑΕΔ και η κα Τατιάνα Συνοδινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Το Πρόγραμμα HELP παρουσίασε στους συμμετέχοντες η κα. Ana-Maria Telbis, συντονίστρια του Προγράμματος από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

------------------------------

ΑΜ