Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2019 14:05

Γραπτές εξετάσεις για την εξουσιοδότηση υπευθύνων γραμμής τεχνικού ελέγχου οχημάτων

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιθυμεί να πληροφορήσει όσους υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις σχετικά με την εξουσιοδότηση υπευθύνων γραμμής τεχνικού ελέγχου οχημάτων ότι, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:30 μ.μ., στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο κτήριο της Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστημιούπολη (αίθουσες διαλέξεων LRC 017 και LRC 019), στηνπεριοχή Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να βρίσκονται στον χώρο της εξέτασης τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα που αναφέρεται πιο πάνω. Μετά την έναρξη της εξέτασης δεν θα επιτραπεί η είσοδος και η συμμετοχή στην εξέταση σε κανένα.

Κατά την προσέλευση τους οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στις εξετάσεις. Παρακαλούνται επίσης οι ενδιαφερόμενοι να φέρουν μαζί τους και την επιστολή που θα τους αποσταλεί κατ’ ιδίαν στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους, για συμμετοχή στις εξετάσεις. 

Η γραπτή εξέταση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Η εξέταση θα χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος (τεχνικό μέρος) και το δεύτερο μέρος (νομοθεσία). Επιτυχία στην εξέταση εξασφαλίζεται εφόσον ένας υποψήφιος συγκεντρώσει τουλάχιστο 50% των μονάδων της γραπτής εξέτασης και τουλάχιστο 50% του κάθε μέρους της.

Εφίσταται ιδιαίτερα η προσοχή των ενδιαφερομένων στο ότι, η επιτυχία στην ειδική εξέταση δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για την εγγραφή στο μητρώο υπεύθυνων γραμμής τεχνικού ελέγχου, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 31 του περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) Νόμου του 2007 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.

(ΜΓ/ΣΧ)