Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-10-2019 15:58

Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στο Κολέγιο Τέρρα Σάντα

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φ. Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κ. Λούη, και στην παρουσία Εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων της Κοινότητας των Μαρωνιτών και των Λατίνων στη Βουλή, κ. Γ. Μούσα και κα Αντ. Μαντοβάνη αντίστοιχα, επισκέφθηκε σήμερα 31/10/2019 το Κολέγιο Τέρρα Σάντα στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του σε σχολεία της Κύπρου όπου φοιτούν μαθητές που ανήκουν στις Θρησκευτικές Ομάδες της Κύπρου.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Φωτίου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση και καθηγητές του Σχολείου, τους οποίους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν διατηρώντας και προωθώντας τον πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο χαρακτήρα του σχολείου, στέλνοντας μηνύματα πετυχημένης συνύπαρξης και συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος.  

Συζητήθηκαν διάφορα αιτήματα που έχει το Σχολείο, όπως για παράδειγμα παραχώρηση σχολικού μαθησιακού τεχνολογικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής για καλύτερη, πιο εύρυθμη και πιο σύγχρονη λειτουργία του.  Αποφασίστηκε επίσης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η ετοιμασία στρατηγικού σχεδιασμού για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προώθηση των στόχων του Σχολείου.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της πολυπολιτισμικότητας του Σχολείου το οποίο είναι παράδειγμα συνύπαρξης παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες.

----------------------------

EI