Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-10-2019 20:00

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση του Γραφείου του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών με θέμα «Τώνης Σολωμού: 20 χρόνια μουσικής παράδοσης»

Οι Μαρωνίτες της Κύπρου συνθέτουν μια δυναμική και παραγωγική κοινότητα, πιστή στα ήθη και τα έθιμά της, την ιστορία και τις παραδόσεις της, μια κοινότητα που αγωνίζεται πεισματικά για τη διατήρηση της ταυτότητας της, έχοντας κερδίσει την καθολική εκτίμηση και τον σεβασμό του λαού μας.

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζεται και από την πλούσια μουσική παράδοση τους την οποία έκανε ευρύτερα γνωστή με την μακρά προσωπική εργασία και προσφορά του ο φίλος Τώνης Σολωμού, που δίκαια έχει χαρακτηριστεί  ως ο εκπρόσωπος της παραδοσιακής μαρωνίτικης μουσικής.

Ο κ. Σολωμού είναι ο πρώτος Μαρωνίτης καλλιτέχνης που έφερε με τόση επιτυχία στην επιφάνεια τα παραδοσιακά τραγούδια των Μαρωνιτών της Κύπρου, προβάλλοντάς τα σε εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Στιχουργός, μελοποιός και συνθέτης ο Τώνης Σολωμού, δεν σταματά ποτέ να τραγουδά για την Κύπρο και τους Μαρωνίτες. Λατρεύει το χωριό της καταγωγής του, την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας, την οποία όμως στερείται λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής. Μιας εντελώς απαράδεκτης κατάστασης που θα πρέπει δίχως άλλο να ανατραπεί, γιατί ο τόπος μας θα πρέπει να επανενωθεί και ο λαός μας στο σύνολό του να αναπνεύσει τον αέρα της ελευθερίας μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, δημοκρατίας και κοινής ευημερίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται σταθερά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τρέφει για τη Μαρωνίτικη κοινότητα τα καλύτερα αισθήματα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της για την προκοπή του τόπου μας.

Συγχαίρω το γραφείο του Εκπροσώπου της Μαρωνίτικης Κοινότητας κ. Γιαννάκη Μούσα για τη διοργάνωση της ωραίας αυτής εκδήλωσης και εύχομαι στον Τώνη Σολωμού πολλά ακόμη δημιουργικά χρόνια.

(ΑΜ/ΕΙ)