Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-11-2019 14:32

Χαιρετισμός Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου σε συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις: «Μνήμες Κατεχόμενης Γης – Εκτοπισμένοι Δήμοι και Κοινότητες»

«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί», αναφέρει ο Σεφέρης. Αναμφισβήτητα σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα η μνήμη πρέπει να διατηρείται ζωντανή και να περνά από γενεά σε γενεά, όσον και αν αυτή πονεί.  Γιατί όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, όποιος ξεχνάει την ιστορία και τον πολιτισμό του, είναι καταδικασμένος με αφανισμό.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ως συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων, ενισχύει κάθε προσπάθεια διατήρησης της μνήμης των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέδωσε μία πολυσέλιδη έκδοση στην οποία υπάρχει υλικό που αφορά όλους τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες του νησιού μας.  Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των διάφορων δραστηριοτήτων του, είτε αυτό αφορά εκδόσεις είτε επιμόρφωση ξένων προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων, το ΓΤΠ φροντίζει να ενημερώνει για την αδικία που επιτελείται στο νησί μας από την τουρκική εισβολή.

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους Κύπριους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στο διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού με απώτερο σκοπό τη συντήρηση της μνήμης της κατεχόμενης γης μας.

Εάν θέλουμε να δούμε την Κύπρο μας επανενωμένη είναι καθήκον μας να υπενθυμίζουμε συνεχώς στη νεολαία μας ότι η πατρίδα μας δεν είναι μόνο οι ελεύθερες περιοχές. Πατρίδα μας είναι και οι εννέα κατεχόμενοι Δήμοι και οι 136 κατεχόμενες κοινότητες. 

Οι μνήμες μας κυρίες και κύριοι, δεν είναι κατεχόμενες. Αντιθέτως, έχουν επεκτατικές ικανότητες στις οποίες πρέπει να επενδύουμε. 

(AT/ΕΚ/ΕΙ)