Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-11-2019 18:22

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου – Απάντηση στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, μας υποχρεώνει να επισημάνουμε ότι:

- Ηθελημένα αγνοεί πως η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για αποστέρηση υπηκοότητας για περιπτώσεις που παρουσίασαν προβλήματα πιθανώς και μετά την απόφαση για πολιτογράφηση, αποφάσεις για τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται μέσα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν,

- Σοβαρότερο είναι όμως ότι ο ίδιος βρίσκεται σε πλήρη ανακολουθία όταν επικρίνοντας την Κυβέρνηση διότι παίρνει αποφάσεις σήμερα και όχι ενωρίτερα, αγνοεί ότι ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Γιατί δεν σχολιάζει το ότι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ούτε ενωρίτερα ούτε αργότερα ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε; 

Επιπλέον, η έκφρασή του ότι η Κυβέρνηση «οπτασιάζεται εχθρούς και συνωμοσίες» ίσως ταιριάζει όταν το ΑΚΕΛ ολημερίς «οπτασιάζεται σκάνδαλα» και αναζητεί εκ του μη όντος αφορμές για να διαβάλει και προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι κατανοητό ότι ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να προβάλει ένα προσωπικό προφίλ «του κατ’ εξοχήν αντιπάλου του Προέδρου», αλλά θα ήταν χρησιμότερο αν μπορούσε να το κάνει με πολιτικές θέσεις και προτάσεις και όχι με απόπειρες προσωπικής διαβολής.

Tέλος, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να διερωτάται αν το «θέμα κλείνει» με τις σημερινές αποφάσεις, εφόσον αυτού του είδους ο έλεγχος, ο οποίος αξιοποιεί εργαλεία και μέσα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν, θα είναι διαρκής. Τόσο για παλαιότερες όσο και για σημερινές ή μελλοντικές αποφάσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

__________

ΡΜ/ΣΧ