Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2019 13:02

Επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβεως της Κύπρου στην Κροατία

Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κροατία, παράλληλη διαπίστευση με έδρα στη Βιέννη, κα  Έλενα Ράφτη, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στις 3 Οκτωβρίου 2019 προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας, κα Kolinda Grabar-Kitarović, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία έλαβε χώρα στo Zάγκρεμπ. Η Πρέσβης Ράφτη διαβίβασε στην Πρόεδρο της Κροατίας τους  χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, τους οποίους η κα Grabar-Kitarović ανταπέδωσε.

Εν συνεχεία, η Πρέσβης κα Ράφτη είχε την πρώτη εθιμοτυπική της συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, κ. Gordan Grlić Radman. Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Προεδρίας της Κροατίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020.  H κα Ράφτη διαβεβαίωσε τον κ. Grlić Radman  ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα στηρίξει το έργο και την αποστολή της Κροατικής Προεδρίας. Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών και η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισαν τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη καλών σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας. Αμφότεροι εξέφρασαν επίσης την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διεθνείς οργανισμούς υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολυμέρειας, κυρίως για τα μικρά κράτη.

Τέλος, η Πρέσβης Ράφτη ενημέρωσε τον Κροάτη Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

(ΑΧ)