Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-11-2019 10:58

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε εργασίες της ΚΣΣΕ σε Παρίσι, Βερολίνο και Μινσκ

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αναχωρεί αύριο για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019.

Τη συνεδρία θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση αριθμού χωρών μελών όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών τους έναντι του Οργανισμού, ιδιαίτερα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Λουκαΐδης θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 στην έδρα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, είναι η κατάσταση στη Συρία, το ζήτημα της διαφάνειας στην εξωτερική χρηματοδότηση εκλογικών εκστρατειών και πολιτικών κομμάτων, καθώς και η θέσπιση κοινής θεσμοθετημένης διαδικασίας μεταξύ των οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν κράτος μέλος παραβιάζει συμβατικές του υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο της συνεδρίας, τα μέλη της Επιτροπής θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Γερμανίας κ. Michael Roth και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Norbert Röttgen.

Ακολούθως, ο κ. Λουκαΐδης θα μεταβεί στο Μίνσκ για να συμμετάσχει, σε αποστολή της Ad Hoc Επιτροπής της ΚΣΣΕ για την παρακολούθηση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Λευκορωσία, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019. Ο κ. Λουκαΐδης συμμετέχει στην Ad Hoc Επιτροπή ως εκπρόσωπος της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Συνέλευση.

(ΕΚ)